ANWB AutoMaatje is een voor Ooststellingwerf nieuwe aanpak, waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten vervoeren. Hiervoor ontvangen zij van de deelnemer een kleine kilometervergoeding. Het gaat om ritten naar bijvoorbeeld de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin of naar een uitje. Naast de rit is vooral het sociale contact belangrijk.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf biedt inwoners de gelegenheid weer meer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Het project is voor Ooststellingwervers, door Ooststellingwervers.
Hoe werkt het?
Voor deelnemers
Bent u minder mobiel en lukt het niet om zelf, of via bestaande regelingen, vervoer te regelen? Is hierdoor bijvoorbeeld boodschappen doen, naar de kapper of een bezoek aan familie niet vanzelfsprekend? Of heeft u vervoer nodig naar bijvoorbeeld de dokter of tandarts?
Neem minimaal twee dagen van tevoren contact op met ANWB Automaatje Ooststellingwerf. We zijn op ma-di-do-vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 11.00 op telefoonnummer 06 – 520 11 433 of via
Voor de vrijwillige chauffeurs
Als chauffeur van AutoMaatje vervoer je in je eigen auto minder mobiele mensen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, de winkel, familie of vrienden. Zonodig bied je een helpende hand op de plek van bestemming. Je krijgt een onkostenvergoeding van €0.35 per kilometer van de passagier.
Een vrijwillige chauffeur van AutoMaatje houdt van autorijden en contact met mensen. Het is flexibel vrijwilligerswerk, waarbij we rekening houden met jouw mogelijkheden. Je krijgt een tegemoetkoming van €0.35 per km van de deelnemer. Daarnaast organiseren we met regelmaat gezellige bijeenkomsten voor onze vrijwilligers.
Om mee te kunnen doen, dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs, een WA+ en inzittendenverzekering. Je auto moet een geldige apk hebben. Ook vragen we je om een VOG (deze wordt vergoed).
Naast chauffeurs, zijn ook vrijwillige planners van harte welkom. Dit zijn vrijwilligers die het leuk vinden om de aanvragen aan te nemen en de ritten te plannen. Ook hierbij is het sociale aspect heel belangrijk.
Wil je je inzetten om op deze manier mede inwoners mobiel te houden? Dan maken we graag kennis met je! Meer informatie: Willy Greijdanus van AutoMaatje, via