Samen Sterk(er)

Een samenleving zonder vrijwilligers: we moeten er niet aan denken.
Vrijwilligerswerk betekent voor elkaar zorgen, leren en delen. Vrijwilligerswerk betekent ook verantwoordelijkheid nemen. Scala heeft een groot netwerk aan vrijwilligers dat zich uit in Plek voor Talent.

Plek voor Talent brengt organisaties en vrijwilligers samen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar vrijwilligers voor uw organisatie? Of wilt u meer informatie over vrijwilligersbeleid in uw organisatie? Bekijk dan snel het nieuwe online platform www.plekvoortalent.nl.
Op deze website leest u als organisatie alles over

  • Het vinden en binden van vrijwilligers
  • Welke training en cursussen uw vrijwilliger nodig heeft
  • Interessante links en
  • Welke wetten en regels voor uw organisatie van toepassing zijn.

Samen zijn we sterk(er).

Vrijwilligers Vacaturebank

Op het online platform Plek voor Talent kunt u terecht als u op zoek bent naar passend vrijwilligerswerk of als uw organisatie vacatures heeft voor vrijwilligers. Op dit nieuwe online platform vindt u informatie, bekijkt u de  vrijwilligersvacatures in de gemeente, krijgt u ondersteuning bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en leest u alles over het vinden en binden van vrijwilligers voor uw organisatie. Vrijwilligers kunnen zelf kiezen: uit het soort vrijwilligerswerk, de tijdsinvestering, al dan niet samenwerken met anderen en het tijdstip waarop het werk wordt gedaan.

Vacaturebank

Voor het digitaal bekijken van al onze vacatures ga je naar www.plekvoortalent.nl .
Dit is een vacaturebank met functies uit de gemeente Ooststellingwerf. Als u vrijwilligerswerk zoekt, ga dan naar deze site. Maar als organisatie kunt u ook uw vrijwilligersvacatures plaatsen.

Voorheen kon u vacatures zoeken via FreeForce. Sinds 2019 is er het nieuwe online platform van Plek voor Talent.

Contact
Plek voor Talent
Waar: de Kompaan, Moskampweg 3-5, 8431 GB Oosterwolde
Wanneer: Elke maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30
Scala, 0516-56 72 20

Jongeren altijd welkom

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Of doe je al vrijwilligerswerk maar heb je een vraag hierover? Bekijk dan de website. Of eerst een afspraak maken bij Plek voor Talent.

Wij bieden ondersteuning

De plek waar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties terecht kunnen voor ondersteuning, advies of praktische zaken als kopieerwerk, het ontwerpen of maken van een affiche, vergaderruimte of computergebruik. Een plek waar je collega- vrijwilligers en – organisaties tegenkomt en waar vrijwilligersinitiatieven gefaciliteerd en gecoacht kunnen worden. Dus heeft u een goed idee of een vraag? We horen graag!